Reisduur minimaal 8
Reisduur maximaal 8
Afkoop eigen risico Nee
Navigatie meehuren Nee
Reisnaam STEIERMARK ALPE CARNIA SLOVENIA
Reistype Individuele reis
Voorovernachting Ja
Naovernachting Ja
Eenpersoonskamer Ja
Tweepersoonskamer Ja
2 persoons gescheiden bedden Nee
Driepersoonskamer Ja
3 persoons gescheiden bedden Nee
Huurmotoren Nee
Motortransport Nee
Bootovertocht Nee
Slaaptrein Ja

"Beam me up Scotty..." - een reis door de tijd Print Friendly, PDF & Email

Motorreis STEIERMARK ALPE CARNIA SLOVENIA (A,I,SL) / 8 dagen

Vier landen in het verenigde Europa staan op de planning van deze tour. Vier totaal verschillende landen, zoals je zult merken tijdens de tourdagen. We gaan op zoek naar het beste van het beste op motorgebied aan  weerszijden van de 4 landsgrenzen. Het zijn vooral onbekende paswegen, geheimzinnige en afgelegen bergdalen tussen ruige granietmassieven, natuurparken, de dorpjes waar de tijd 50 jaar heeft stilgestaan, die zo typerend zijn voor deze alomvattende motorreis. Beboste hellingen met stuurwegen die je nergens anders dan hier vindt, heerlijke cappuccino, en gedroogde ham - dat is Friuli. Wildstromende rivieren met turquois blauw water in Nationalparks waar beren huizen - dat is Slovenië. Geweldige vergezichten en oneindig slingerende wegen met links en rechts een bergdorpje- dat is typisch Stiermarken. In de Steiermark zullen we tijdens de tour ook nog een nachtje slapen.

Boek deze reis...

Vrijblijvende aanvraag


Tourinfo

Tourinformatie

Boekbare periode: 07-06 t/m 29-09-'20.
GPS-Only Tour: routes zijn alleen als gps-routes (Garmin of TomTom) verkrijgbaar.
Afstand Utrecht/Brussel – Mühlhausen im Täle: 630 km.
Dagetappes: 210-350 km.
Wegen:  verhard, veel haarspeldbochten overwegend goede asfaltkwaliteit, maar ook afgewisseld met deels slechte trajecten (o.a. in Slovenië). Route in  Slovenië voert over een eenvoudige onverharde weg, die ook voor toermotoren goed te berijden is.
Klimaat: in Friuli aangenaam tot warm. In het hooggebergte kan het afhankelijk van de hoogte en weersomstandigheden sterk afkoelen.

Inclusief

7 overnachtingen op basis van halfpension (waarvan 1 overnachting in de Steiermark zal zijn).
Toeristische GPS-aanrijroute (Garmin of TomTom).
GPS-routes (Garmin en TomTom), landkaart, tourbook met alle ins and outs over de reis en regio.
TPT: THAT Motortours Personal Tourguide >>> lees meer...
Gebruik van bergwandelschoenen, rugzak, drinkfles en wandelstokken, voor het geval je een dagje een bergwandeltocht (evt. onder begeleiding) zou willen maken.
Gratis gebruik van 4 kabelbanen rondom het hotel, 1 dag gratis gebruik van een E-Mountainbike.

Optioneel

Stopover voor de heen- en/of thuisreis in Ulm (Zuid-Duitsland). Afstand Utrecht/Brussel - Ulm: 670km (voor prijzen zie prijzentabel).
Verder bestaat er de mogelijkheid om met de autoslaaptrein (ÖBB Nightjet) van Düsseldorf <-> Innsbruck te reizen en zo comfortabel je reis te beginnen. De prijzen zijn flexprijzen en starten vanaf € 440,- retour voor 1 persoon en 1 motorfiets in een slaapcoupé. Voor een gericht prijsvoorstel >>> Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Highlights

2-daagse excursie naar de Steiermark (Stiermarken), veel kleine onbekende bergwegen zoals: Sauris, Vrsicpas en Sella Carniza, Venzone.

tourprofiel2

Programma & Accommodatie

Programma

Dag 1 Heenreis naar Naßfeld (inclusief toeristische aanrijroute). Optioneel: stopover in Mühlhausen im Täle (A8 halverwege Stuttgart en Ulm)
Dag 2 Tourdag Alpe Carnia - Sauris
Dag 3 Vanuit Nassfeld via de meest onbekende/afwisselende pas- en bergwegen naar Eibiswald in de Steiermark. Overnachten in een gezellig Steiermarks hotel
Dag 4 Vanuit Eibiswald via een andere route over minstens zo mooie pas- en bergwegen weer retour naar Nassfeld
Dag 5 Tourdag Slovenië
Dag 6 Tourdag Drei Zinnen - Dolomieten
Dag 7 Tourdag Vrsicpas - Passo di Monte Croce
Dag 8 Thuisreis (optioneel: stopover in Mühlhausen im Täle)

 

Accommodatie

foto hotel i kfs 1 foto hotel i kfs 2 foto hotel i kfs 4  


Het hotel**** is gelegen op een landschappelijk unieke locatie, bovenop de Naßfeldpass. Ruime kamers met douche/bad, wc, en tv, grotendeels met balkon, WIFI. Ontbijtbuffet en ’s avonds 4-gangendiner met menukeuze uit 4 menu’s. Sauna, solarium en fitnessruimte. Garage / parkeerplaats, wasplaats, gereedschap, poetsmiddelen, kettingspray voor de motorfiets. Groot zonneterras met uitzicht over de Jülische Alpen. Het hotel heeft een aantal eenvoudige kamers, die niet voldoen aan de viersterren standaard. Deze kamers kunnen als éénpersoonskamers geboekt worden. Dan vervalt de toeslag voor de 1-persoonskamer en gelden de prijzen voor de 2-persoonskamer.Gebruik van bergwandelschoenen, rugzak, drinkfles en wandelstokken, voor het geval je een dagje een bergwandeltocht (evt. onder begeleiding) zou willen maken. Gratis gebruik van 4 kabelbanen rondom het hotel, 1 dag gratis gebruik van een E-Mountainbike.
Op dag 3 van deze reis overnacht je één keer in een middenklasse hotel in Eibiswald (Stiermarken). Je neemt voor die ene nacht alleen toilet- en slaapspullen mee. De rest van de bagage laat je achter op je kamer in het basishotel.

Stopoverhotel:

hotels stopover 01 01 hotels stopover 01 02 hotels stopover 01 05


Het stopoverhotel is een hotel*** in de Mühlhausen im Täle (Zuid-Duitsland, aan de A8 halverwege Stuttgart en Ulm), kamers met douche/bad, toilet, tv, gratis WIFI, uitgebreid ontbijtbuffet, ’s avonds 3 gangendiner met menukeuze. Garage/parkeerplaats voor de motoren.Van hieruit voert een toeristische GPS-route (met het eerste gedeelte via de snelweg) je naar het hotel in Karinthië. 

Prijzen & Boeken

Prijzen 2020
prijzen per persoon
2PK 2PRSM2PK 1PRSM1PK 1PRSM
  € 630,-**** € 695,- € 630,-**** € 695,- € 755,-**** € 825,-
Eenvoudige 1-persoonskamer (zie hotelinfo) NVT NVT  630,-**** € 695,-
Stopover in Mühlhausen im Täle op basis van halfpension.
Op zondag alleen boekbaar met logies en ontbijt (- € 18,50).
€ 85,- € 85,- € 97,-
Bijdrage Garantiefonds GGTO: € 15,- per boeking
BOEK NU!

Prijswijzigingen voorbehouden.
*      2 personen op de motor, in een 2-persoonskamer
**    1 persoon op de motor, in een gedeelde 2-persoonskamer
***  1 persoon op de motor, in een 1-persoonskamer
**** vroegboektarief, geldig bij boekingen tot 25 april '20 (hierna gelden de prijzen tussen haakjes).