Reisduur minimaal 7
Reisduur maximaal 7
Afkoop eigen risico Nee
Navigatie meehuren Nee
Reisnaam ALPEN EN BERGMEREN
Reistype Individuele reis
Voorovernachting Nee
Naovernachting Nee
Eenpersoonskamer Ja
Tweepersoonskamer Ja
2 persoons gescheiden bedden Nee
Driepersoonskamer Nee
3 persoons gescheiden bedden Nee
Huurmotoren Nee
Motortransport Nee
Bootovertocht Nee
Slaaptrein Nee

“beleef de pure kracht van de bergen...Print Friendly, PDF & Email

MotorREIS alpen EN bergmeren - (D,a) / 7dgn

In het vroege voorjaar vormen de sneeuwbedekte Alpentoppen, die glinsterend naar de hemel reiken, het perfecte decor voor een onvergetelijke motortrip door de Duitse Alpen en het "Alpenvorland" met haar idyllische bergmeren en sprookjesachtige kastelen. Hier kun je optimaal genieten van het voorjaar in de Alpen. De regio is doorspekt met kleine insiderwegen, waar je alleen de locals tegenkomt. En niet onbelangrijk: ze slingeren in alle mogelijke combinaties die je maar kunt bedenken: linksom, rechtsom, omhoog en omlaag, combinaties, haarspeldbochten; zeg het maar...
Voor de nachtrust zijn we op zoek gegaan naar typische Bayerische en Allgäuer onderkomens, klein maar fijn en hoog gelegen op een alm en dus middenin de natuur (zie ook accommodaties). Bergbeleving in haar puurste vorm!

boek deze reis

VRIJBLIJVENDE AANVRAAG

Vraag de brochure aan

Tourinfo

Tourinformatie

Beste reisperiode: begin mei t/m eind september.
Type reis: Rondreis met 3 hotels. Start en eindhotel zijn hetzelfde. Auto met trailer kun je hier laten staan gedurende de reis.
Afstand Utrecht/Brussel - Weilheim an der Teck: 750 km.
Dagetappes: 280 – 340 kilometer met keuze uit korte en lange routevarianten.
Wegen: pittig stuurwerk, verharde wegen, wisselende kwaliteit wegdek (van super strak asfalt tot - af en toe - slecht wegdek), bergpassen met haarspeldbochten wisselen af met snelle bochtencombinaties, kleine en grotere bochtige wegen. Ruime rijervaring in de bergen en het rijden van bergpassen is een absolute voorwaarde.
Rij-ervaring: dit is een echte Alpentour. Snel wisselende bochtencombinaties en bergpasen met krappe haarspeldbochten moeten geen probleem voor je vormen. Het is noodzakelijk, dat je de motorfiets goed beheerst. Motorrijden leer je niet tijdens de reis.

Inclusief

6 Hotelovernachtingen op basis van halfpension.
GPS-tracks (Garmin/TomTom). Toeristische aanrijroute vanuit Nederland.
Tourboekje met uitgebreide info over de ins and outs over de reis.
TPT: THAT Motortours Personal Tourguide >>> lees meer...

Highlights

Rossfeld Panoramastrasse, Schwäbische Alb, Namlostal, Ammersattel, Faschinajoch, Furkajoch, Kinnberg, Rücksteig, Berchtesgaden, Schwarzbachwachtsattel en vele andere bekende en onbekende bergwegen...

tourprofiel2

Alpen Bergmeren

Programma & Accommodaties

Programma

Dag 1 Heenreis naar het eerste hotel in Weilheim an der Teck - regio Ulm. (inclusief toeristische aanrijroute)
Dag 2 Weilheim > Schwäbische Alb > Alpenvorland > Balderschwang
Dag 3 Tourdag Allgäu - Bregenzer Wald - Vorarlberg
Dag 4 Balderschwang > Duits/Oostenrijkse grensgebied > Reit im Winkl
Dag 5 Tourdag Nationalpark Berchtesgaden - Chiemgauer Alpen
Dag 6 Reit im Winkl >  Jachenau > Ammergauer Alpen > Weilheim
Dag 7 Thuisreis.

 

Accommodaties

hotel wh 00 hotel weilheim 02 hotel wh 03 hotel wh 04
allgau 01 01 allgau 01 02 allgau 01 03 allgau 01 05
Berchtes 02 00 web Berchtes 02 03 web Berchtes 02 04 web Berchtes 02 05 web


Starthotel en eindhotel in Weilheim an der Teck: middenklassehotel, kamers met douche/bad, toilet, tv, parkeerterrein. Een eventuele auto met motortrailer kun je hier gedurende de reis laten staan. 's Morgens ontbijtbuffet, ’s avonds 3 gangenmenu.
De tourhotels zijn middenklasse hotels, rustig gelegen in de bergen op een alm en waar bergbeleving centraal staat. Dus geen druk uitgangsleven, maar b.v. 's avonds bij een glas wijn heerlijk genieten van de zonsondergang in de bergen. Kamers met douche/bad, toilet en tv. Ontbijtbuffet, ’s avonds 3 gangendiner met menukeuze. Parkeerplaats voor de motoren. Gescheiden bedden zijn niet boekbaar.

Prijzen & Boeken

 

PRIJZEN PER PERSOON2PK 2PRSM2PK 1PRSM1PK 1PRSM
  € 735,- € 735,- € 860,-
VASTE KLANTENKORTING:      
afgelopen 3 jaar 2 reizen geboekt? - € 15,- - € 15,- - € 15,-
afgelopen 3 jaar 3 reizen geboekt? - € 20,- - € 20,- - € 20,-
afgelopen 3 jaar 4 reizen of meer geboekt? - € 25,- - € 25,- - € 25,-
Bijdrage Garantiefonds GGTO: € 7,50 per persoon
BOEK deze reis

Prijswijzigingen voorbehouden. Vaste klantenkorting geldt niet in combinatie met andere kortingen en alleen geldig bij boekingen tot 16 weken voor reisaanvang.
*      2 personen op de motor, in een 2-persoonskamer
**    1 persoon op de motor, in een gedeelde 2-persoonskamer
***  1 persoon op de motor, in een 1-persoonskamer

HET CORONAVIRUS IN 2022: FINANCIËLE ZEKERHEID & OP REIS

alp tou gr 2 alp tou gr 4 alp tou gr 6

Indien we, vanwege Corona, jouw reis moeten annuleren, ontvang je (zolang de tourinfo niet is verzonden) de volledige reissom terug. Zie hiervoor artikel 9.2. van de reisvoorwaarden:

9.2. Annulering m.b.t. COVID-19:
Bij een annulering van een reis of boeking door THAT ten gevolge van COVID-19, gelden de volgende regels:
- Indien annulering van de gehele reis vóór het versturen van de reisinformatie met routes, landkaart etc. (tourinfo wordt 4 weken voor aanvang van de reis verzonden) plaatsvindt, wordt de volledige (aan)betaling verminderd met de bijdrage aan het garantiefonds GGTO door THAT teruggeboekt.
- Indien annulering van de gehele reis vanaf het versturen van de reisinformatie met routes, landkaart etc. (tourinfo wordt 4 weken voor aanvang van de reis verzonden) plaatsvindt, wordt 70% van de reissom verminderd met de bijdrage aan het garantiefonds GGTO teruggeboekt, mits de klant niet kiest voor het omboeken van deze reis.
- Aan omboeking door THAT van dezelfde reis naar een later tijdstip zijn geen kosten verbonden.
Bovendien is het goed te weten dat, bij financieel onvermogen onzerzijds, jouw (aan)betaling niet in gevaar komt. THAT Motortours is aangesloten bij het Garantiefonds GGTO...., dat ervoor zorg draagt dat je je geld terug krijgt. 

VACCINEREN EN/OF NEGATIEVE PCR-Test:
Indien er voor het reizen naar een betreffende land/landen een vaccinatie (voor het Covid-19 virus) of een negatieve coronatest (PCR-test) vereist zijn, dan dien je hier zelf zorg voor te dragen. De kosten van een Coronatest draag jezelf.
Wanneer het niet mogelijk is om tijdig gevaccineerd te zijn voor aanvang van de reis en jij hierdoor de reis niet kunt maken, geldt artikel 9.2. van de reisvoorwaarden: "9.2. Annulering m.b.t. COVID-19" >>> lees meer...
Wanneer je wel gevaccineerd kan zijn op het moment van je geplande reis, maar dit om andere redenen niet gedaan hebt, gelden de reguliere annuleringsvoorwaarden zoals beschreven onder ‘’9.1 Annulering door deelnemer’’ van de reisvoorwaarden.

Meer individuele reizen Duitsland