Reisduur minimaal 8
Reisduur maximaal 8
Afkoop eigen risico Nee
Navigatie meehuren Nee
Reisnaam BEST OF THE ALPS
Reistype Individuele reis
Voorovernachting Nee
Naovernachting Nee
Eenpersoonskamer Ja
Tweepersoonskamer Ja
2 persoons gescheiden bedden Nee
Driepersoonskamer Nee
Huurmotoren Nee
Motortransport Nee
Bootovertocht Nee
Slaaptrein Nee

“Van de ene high light naar de andere…" Print Friendly, PDF & Email

Motorreis BEST OF THE ALPS (D-A-I-CH) / 8 dagen

Watervallen waar je onderdoor kunt rijden, gletsjers die je vanaf je motor bijna aan kunt raken. Wat is het leven in de Alpen toch fantastisch mooi!
De mooist passen van de Dolomieten, de Duitse, Oostenrijkse én Zwitserse Alpen. Vanuit Italië bedwing je de koningin van de alpenpassen; de ‘Passo dello Stelvio’ met haar 48 haarspeldbochten.  In Zwitserland maken we nog een mediterraan uitstapje naar het Lago Maggiore, waarbij het Val Cannobina en de Alpe Neggia de absolute hoogtepunten vormen. We kunnen nog veel meer hoogtepunten beschrijven. Maar eigenlijk doen woorden deze reis per definitie tekort.  Laat je betoveren tijdens deze reis. Met recht de ‘Best of the Alps’.

 Boek deze reis

VRIJBLIJVENDE AANVRAAG

Vraag de brochure aan

Tourinfo

Tourinformatie

Boekbare periode: begin juni tot midden september.
Type reis: rondreis met 3 hotels. Het startpunt en eindpunt is hetzelfde hotel. Een auto met trailer mag tijdens de reis hier blijven staan.
Afstand Utrecht/Brussel – Ulm: 650 km.
Dagetappes: 255-440km. (de route van 440 km is de route vanuit het starthotel naar het eerste hotel in de Dolomieten en bestaat voor de 150 km uit snelweg). Ditzelfde geldt voor route van dag 7.
Wegen: verhard, veel pittige haarspeldbochten wisselen af met snelle bochtencombinaties, kleine en grotere bochtige wegen. Umbrail gedeeltelijke eenvoudig onverhard.

Inclusief

7 overnachtingen op basis van halfpension.
GPS-tracks (Garmin/TomTom). Toeristische aanrijroute vanuit Nederland.
Tourboekje met uitgebreide info over de ins and outs over de reis.
TPT: THAT Motortours Personal Tourguide >>> lees meer...

Highlights

Uiteraard de bijna 40 bekende en onbekende bergpassen waaronder o.a. Alpe die Neggia, Klausenpas, Passo dello Stelvio, Nufenenpas, Gotthardpas en Manghenpas. Schweizer Nationalpark, Steingletscher en Val Cannobina zullen ook een onuitwisbare indruk op je motorbanden achterlaten, Merano, Haflinger Höhenweg, Teufelsbrücke en Vorderrheintal.

tourprofiel3

Best of the Alps

Programma & Accommodaties

Programma

Dag 1 Heenreis naar het startpunt in Weilheim (Zuid-Duitsland, gelegen aan de A8 halverwege Stuttgart en Ulm) - inclusief toeristische GPS-aanrijroute.
Dag 2 Voralpenland - Allgäu – Tirol – Südtirol.
Dag 3 Tourdag Trentino - Val Sugana - Manghenpas.
Dag 4 Tourdag Dolomieten.
Dag 5 Bolzano - Stelvio - Umbrail - Ofenpas, Albula - etc. etc. naar Münster (Wallis/Zwitserland.
Dag 6 Tourdag "Zentral Schweizer Pässenrunde" met 4 insider zijdalen...
Dag 7 Münster - Grimselpas - Sustenpas - Pragelpass - Appenzell - Weilheim.
Dag 8 Thuisreis.

 

Accommodaties

hotels stopover 01 01 motorvakantie bestofthealps hotel001 motorvakantie bestofthealps hotel003 motorvakantie dolomieten002 motorvakantie bestofthealps hotel004


De startlocatie en eindlocatie is een hotel*** in Ulm (Zuid-Duitsland), kamers met douche/bad, toilet, tv, WIFI, uitgebreid ontbijtbuffet, ’s avonds 3 gangendiner. Parkeerplaats voor de motoren. het hotel*** in de Dolomieten is gelegen boven op een plateau met uitzicht over het dal van de Adige ongeveer 20 km ten zuiden van Bolzano. Kamers met douche/bad, toilet, tv, balkon/terras, uitgebreid ontbijtbuffet, ’s avonds 3 gangendiner. WIFI, binnen- en buitenzwembad, tennisbanen en garage/parkeerplaats voor de motoren. Het hotel in Zwitserland is een historisch hotel***, dat stamt uit 1620, waar Wolfgang von Goethe persoonlijk overnacht heeft. Eenvoudige, maar schone kamers met douche/bad en WC, minibar. 's Morgens ontbijtbuffet en 's avond 3-gangendiner. Parkeerplaats voor de motoren.

Prijzen & Boeken

Prijzen 2022
prijzen per persoon
2PK 2PRSM2PK 1PRSM1PK 1PRSM
  € 955,- € 955,- € 1055,-
       
VASTE KLANTENKORTING:      
 afgelopen 3 jaar 2 reizen geboekt? - € 15,- - € 15,- - € 15,-
 afgelopen 3 jaar 3 reizen geboekt? - € 20,- - € 20,- - € 20,-
 afgelopen 3 jaar 4 reizen of meer geboekt? - € 25,- - € 25,- - € 25,-
Bijdrage Garantiefonds GGTO: € 7,50 per persoon
BOEK deze reis

Prijswijzigingen voorbehouden. Vaste klantenkorting geldt alleen bij boekingen tot 12 weken voor reisaanvang en niet geldig in combinatie met vroegboekkorting.
*      2 personen op de motor, in een 2-persoonskamer
**    1 persoon op de motor, in een gedeelde 2-persoonskamer
***  1 persoon op de motor, in een 1-persoonskamer

Andere reizen in de Alpen

HET CORONAVIRUS IN 2022: FINANCIËLE ZEKERHEID & OP REIS

alp tou gr 2 alp tou gr 4 alp tou gr 6

Indien we, vanwege Corona, jouw reis moeten annuleren, ontvang je (zolang de tourinfo niet is verzonden) de volledige reissom terug. Zie hiervoor artikel 9.2. van de reisvoorwaarden:

9.2. Annulering m.b.t. COVID-19:
Bij een annulering van een reis of boeking door THAT ten gevolge van COVID-19, gelden de volgende regels:
- Indien annulering van de gehele reis vóór het versturen van de reisinformatie met routes, landkaart etc. (tourinfo wordt 4 weken voor aanvang van de reis verzonden) plaatsvindt, wordt de volledige (aan)betaling verminderd met de bijdrage aan het garantiefonds GGTO door THAT teruggeboekt.
- Indien annulering van de gehele reis vanaf het versturen van de reisinformatie met routes, landkaart etc. (tourinfo wordt 4 weken voor aanvang van de reis verzonden) plaatsvindt, wordt 70% van de reissom verminderd met de bijdrage aan het garantiefonds GGTO teruggeboekt, mits de klant niet kiest voor het omboeken van deze reis.
- Aan omboeking door THAT van dezelfde reis naar een later tijdstip zijn geen kosten verbonden.
Bovendien is het goed te weten dat, bij financieel onvermogen onzerzijds, jouw (aan)betaling niet in gevaar komt. THAT Motortours is aangesloten bij het Garantiefonds GGTO...., dat ervoor zorg draagt dat je je geld terug krijgt. 

VACCINEREN EN/OF NEGATIEVE PCR-Test:
Indien er voor het reizen naar een betreffende land/landen een vaccinatie (voor het Covid-19 virus) of een negatieve coronatest (PCR-test) vereist zijn, dan dien je hier zelf zorg voor te dragen. De kosten van een Coronatest draag jezelf.
Wanneer het niet mogelijk is om tijdig gevaccineerd te zijn voor aanvang van de reis en jij hierdoor de reis niet kunt maken, geldt artikel 9.2. van de reisvoorwaarden: "9.2. Annulering m.b.t. COVID-19" >>> lees meer...
Wanneer je wel gevaccineerd kan zijn op het moment van je geplande reis, maar dit om andere redenen niet gedaan hebt, gelden de reguliere annuleringsvoorwaarden zoals beschreven onder ‘’9.1 Annulering door deelnemer’’ van de reisvoorwaarden.